Senaste inläggen

Av storm82 - 16 april 2015 23:35

Nu var det ett tag sen jag skrev något, men påbörjat mitt nya jobb, jobbat 4 veckor nu, och känns som om det här kommer funka med mina smärtproblem, fortfarande så vet inte mina chefer om mina problem, men han som jag jobbar närmast med vet. blir långa dagar, då tre timmar per dag går åt till att pendla, men det är inget som stör mig som det är nu, är rätt skönt att bara luta sig tillbaka och kunna slappna av. 

Idag när jag åkte sista sträckan innan jag var hemma, så såg jag min föreföre detta och min gamla hund, fick sån lust att bara kasta mig ut genom dörren och häsla på hunden, men höll tillbaka den känslan då jag inte vill att mitt x ska köra igång med sina trakaserier igen, känner mig så ledsen att han och jag inte kunde ha en vänskaplig relation, men vad gör man? 

Min katt blev sjuk förra veckan med, fick urinstopp, så nu är jag skyldig min syster multum, tur att man får en bra lön den här månaden. katten är inte frisk än, går och småskvätter överallt, plus att jag har ingen ren badrumms matta eller pläd i köket, men man kan ju inte göra så mycket då han är sjuk, det är bara att gå runt och torka. jobbigt bara när man trampar i det.. men men förhoppningsvis så kommer allt vända till det bättre snart....... 

ANNONS
Av storm82 - 23 mars 2015 06:45

Den här veckan ska jag fixa med dom sista papprena, detta betyder att jag kommer börja jobba igen, livrädd är jag, det är helt klart, har inte jobbat på nästan 7 år och med all värk i kroppen som jag har, så tvivlar man, men jag är helt inställd på att göra ett bra jobb, visa dom att jag vill och kan. 

Jag ser min dröm om en ny och bredare säng bli verklig, Även om det blev en del oväntade utgifter förra veckan då jag vart tvungen att låna pengar av min syster då min katt blev dålig, nu har han fått medin och repar sig fort, han tycker ärligt talat att jag ska gå upp klockan 5 på morgonen och ge honom frukost. 

Nu ser jag fram emot att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv och se vad som händer på detta kapitlet....... 

ANNONS
Av storm82 - 10 mars 2015 09:54

Nu börjar det här kapitlet att nå sitt slut, För häromdagen så fick jag ett samtal om jag var intresserad av tjänsten som jag var på intervju för för två veckor sedan, Även om den är på 75% sa jag gladeligen ja. 

Så väntar på lite papper sen är det bara att tuta och köra. Jag är nervös, har inte jobbat på snart 7 år, tankarna snurrar i skallen, som kommer jag klara av det här? Sen så vet dom inte om mina problem, men till mitt försvar så frågade dom mig inte om det. Och min sjukdom gör ju mig inte mindre värd som mäniska. Men livrädd det är jag. Vill göra bra ifrån mig, visa att dom kan lita på mig som person, Men jag tror på mig själv, tror att jag kommer att klara det. Det måste jag, för jag vill så gärna påbörja mitt nya kapitel...... 

Av storm82 - 4 mars 2015 11:10

Man sitter i sitt hörn på sin fas3 plats, även om man försöker stänga av hörseln, men det går inte alltid, det intressanta är vilket skitsnack som dom snackar runt omkring. Didkuterar folk som inte är närvarande, vad ditt och datt sa eller gjorde. 

Suck, tänk om dom la ner lika mycket energi på sina egna liv. Finns ju ett bra talessätt. "Bry dig om ditt och skit i andra" Håller mig rätt neutral när det kommer till det där med att diskutera andra. om det inte rör sig om något som är possitivt. Det är ju en annan sak att diskutera. 

Sen är det dom där negativa vibbarna som man känner av hela tiden, Jag är ju så extremt känslig när det kommer till andras energier. 

Men i vilket fall som helst, ord som förvaring, vuxendagis, etc etc det blir jobbigt att lyssna på i längden, känner hur jag drar mig allt mer och mer inom mig själv. Jag vill inte hamna i deras intriger. Är det någon som jag säger rätt ut vad jag tänker känner eller har på hjärtat så är det till personalen som jobbar här,, dom har ju i vilket fall som helst tystnadsplikt. tack gode gud för det. För snart får jag ett psykbryt och stryper någon,, (skämt och sido)...... 

Av storm82 - 2 mars 2015 10:17

Förut hände det något intressant. Bara för att jag inte svarade på ett meddelande från en kille som var 7 år yngre än mig och med utländsk härkomst. Så blev jag kallad för rasist. 

Jag är deffenetivt inte rasist, Men dejtar inte invandrare då jag dels inte tror på kulturkrockar och inte dras till dom. 

Men den här personen menade att med tanke på att jag inte visade respekt då jag inte svarade på hans meddelande så var jag just rasist. Att han sen kallade mig för bitch och bad mig dra åt helvete. Att han bor i sverige, inte kan språket och sen inte visar mig som svensk kvinna någon respekt.. vad ska man klassa det som? 

Känns som vad man än gör, säger eller tycker och tänker idag, som inte passar dom som kommer från andra länder. så får man rasist upptryckt i ansiktet. Nu säger jag inte att alla är likadana. Men det finns en del. Som den gången då min lillebror som den gången han råkade illa ut var 13 år gammal (två år sedan) Han nickade en hälsning till två killar som inte var svenskar. Vad fick han för det? Jo en rak höger. 

Börjar bli så trött på att man ska tassa på tå för att man inte ska såra någons känslor. Men hur är det med våra känslor då? Ska vi verkligen behöva stå ut med att bli kallade horor, rasister, etc för att man är en stolt svensk?

Frågan är om man kan vara så stolt så mycket längre..... 

Av storm82 - 28 februari 2015 17:21

Idag är inte livsgnistan så hög, jag har börjat tröttna på att kämpa hela tiden, Fick ett nytt bakslag häromdagen, efter att ha bråkat med sköterskan på vårdcentralen i tisdags så fick jag en läkartid, hade ett tryck över bröstet, gjorde ont när jag andades, hon ville först inte ge mig någon tid, men fick träffa en läkare som var jätteduktig på jouren, när hon hade kollat lungorna och hjärtat så visade proverna ingenting, så jag fick åka hem. 
På Onsdagen så mådde jag ännu sämre, redan kvällen innan så gjorde det ont när jag försökte äta, gick inte att få i sig något så efter att ha suttit på en arbetsintervju och sen umgåts med en kompis, i väntan på att min skjuts skulle åka tillbaka till stan, så ringer jag 1177 på vägen hemåt, förklarar mina symptomer och mina mistankar. Fick rådet att åka hem och dricka ljummet vatten med grädde till, eller ljummet vatten och havegryn, för att lugna magsyrorna, jag stog på mig, och sa att det högg till när jag försökte att äta. så efter många om och men så sa hon att ja jag kunde ju åka till akuten, men där skulle jag bara bli undersökt och smärtlindrad sen få åka hem och ringa vårdcentralen dagen efter. Så dom fick undersöka mig där. Till det intressanta hör ju då att jag vart inlagd, då jag inte svarade på "medicin cocktailen" som dom blandade åt mig. Senare på kvällen fick jag göra en kontraströntgen som tog hårt på mig. Den visade inget. men det hadde jag inte förväntat mig heller. På rummet där jag låg fanns det en patient som började kasta saker för hon inte fick dom mediciner som hon krävde.. tyckte synd om natt personalen. själv mådde jag skit, men det var bara att bita ihop, på torsdag förmiddag så gjorde dom en gastroskopi på mig, som var så hemsk så jag grät efteråt, men som jag hadde mistänkt, Det var magsår. Under alla dessa behandlingar, alla tester så hadde jag bara personalen på avdelningen som stöd. när min mor ringde en timme efter gastron och hon ifrågasatte värför jag låg och vilade när klockan var halv ett på dagen, tappade jag sugen totallt. Men nu får jag behandling för mitt magsår. Men hur mycket mer ska man orka kämpa mot vården som tror man är en hypokondriker, och familjen som man inte känner stöd från. Har tappat lusten totallt.... 

Av storm82 - 11 februari 2015 09:19

Men vad då? du ser inte sjuk ut, du ser inte ut att ha ont, men kom igen nu, träna så mår du bättre, ut och rör på dig så kommer det släppa..... Dom allvetande kommentarerna som man får är många, nedtryckande. Om man tror att dessa kommentarer puschar någon som har en kronisk sjukdom, så tror man fel, fråga istället, hur är det idag, även om personen kanske säger att allt är bra, så vet den att den är sedd.

Oförståelsen sitter hemskt nog även hos dom som jobbar inom vården, Förra året hade jag en läkare som sa till mig att jag skulle träna så skulle jag må bättre,, men jag kunde ju välja att ligga hemma och gråta istället. Som om jag gillar att ha ont, inte veta vad för jobb som min kropp klarar av, och nej, jag kan inte jobba som städerska, som vissa har lagt fram som förslag. ej heller inom vården, då ryggen är hellt paj.

Dom vet inte hur mycket det sätter sig på psyket att behöva kämpa mot dessa fördommar, oförståelsen, okunskapen, att ha ont varje dag, Jag sover på nätterna, men jag drömmer mardrömmar känner mig aldrig utvilad. känner mig ensamen, då folk inte orkar, jag är en belastning för min omgivning, ibland funderar man på om världen inte skulle vara bättre utan en. Men jag skulle aldrig (inte nu i alla fall) göra något, då jag inte vet vad jag missar. Vill bara att världen och folk runt omkring mig ska förstå, ska acceptera mig för den jag är, jag är sjuk, vill inte vara sjuk, men kan inte göra så mycket mer än det jag redan gör för att försöka leva ett så bra liv som jag kan leva......

Av storm82 - 4 februari 2015 09:46

Höjdpunkt på länge var igår.

Åkte till sjukhuset, gick till avdelningen som jag skulle till. möts upp av sjuksköterskan som har hand om mig. (har alltid samma sköterska) går till rummet, lägger mig på sängen, sköterskan börjar med att sätta dropnålen, är inte förtjust i nålar men det är hon som tur är väldigt medveten om. det går efter ett tag när jag slappnar av. Sen börjar hon koppla upp mig mot EKG, puls och blodtryck, som vanligt käns det som om blodtrycksmanchetten försöker "klämma" av mig armen, under tiden så stämmer hon av med mig om hur livet är i allmänhet, hur det varit sen vi sågs sist. på några minuter får hon en bild av hur tillvaron har varit och är. Sprutar in lite medel som ska hämma dom värsta hallucinationerna. Kopplar upp mig mot sprutan som ska ge mig behandling i 30 min, sätter igång maskineriet. Börjar känna hur det börjar bli lite luddigt, hur kroppen slappnar av, även om jag får lite ont i huvudet, så börjar det kännas lite bättre. snart så känner jag hur det känns som om kroppen flyter, den slappnar av, spänningarna försvinner, även om medlet gör att jag inte klarar av att ha ögonen öppna och jag bara svamlar när jag pratar, så är det otroligt skön känsla samtidigt, känslan att få släppa allt för en liten liten stund. Få bli lite ompysslad, hur kroppen får avlastning. Inte behöva ha ont. Även om det är för den lilla lilla stunden, så är det otroligt skönt. Sen när medlet har tagit slut, börjar man sakta men säkert återkomma till verkligheten, kroppen börjar göra sig påmind, hallå här är jag, snart har det gått en timme, men det känns som 10 min, tänk att en sån liten stund kan avlasta så mycket... få en att må lite bättre för en kort kort stund....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se